mijn specialisaties

Doordat ik medische pedicure ben en aangesloten bij provoeten het KRP blijf ik gespecialiseerd in de medische voeten zorg. Door de verplichten scholingsdagen .

Ik ben ambulante pedicure binnen en buiten Bergeijk, heb contact met de zorgverleners binnen en buiten Bergeijk. Daardoor is het voor mensen die hulp afhankelijk zijn een mogelijkheid om via de hulpverlening bij  mij te komen.

Omdat ik ambulante pedicure ben in en rondom Bergeijk heb ik een goede samenwerking met de podotherapeuten binnen en buiten Bergeijk.

Specialisme voetenzorg bij mensen met een beperking

Ik ben een pedicure met een verpleegkundige achtergrond. Heb vele jaren binnen de gehandicapte zorg gewerkt. Waardoor ik een affiniteit heb met mensen met een beperking, op lichamelijk, geestelijk of psychiatrische gebied. Hier vallen ook de ouderen met dementie/ dementerende verschijnselen onder.

Ik probeer door rust en tijd nemen toch een goede voetzorg te geven omdat ik aan huis kom is het voor de meeste mensen een fijne ervaring als ik ben geweest

OVV oncologisch voetzorg verlener

​Vanaf heden ben ik een certeficeerd oncologisch voetzorg verlener. Een specialicatie omtrent de voetenzorg van de kanker patient in zijn geheel.

Als OVV-er ben je opgeleid om de juiste veilige voetenzorg te verlenen met toestemming van behandelend arts.

sculpture clear gel

Om je mycose nagels een grondige aanpak te geven met gewenst effect biedt ik je aan om de sculpture clear gel te gaan gebruiken. De sculpture clear gel in te gebruiken bij mycose/ schimmel nagels, bij trauma nagels, ingroeiende nagels, tunnel nagels, stoot nagels en bij gezonde nagels waar een klein stukje af gestoten is.

De nagels kun je gebruiken bij het sporten zonder nadeel aan de beleven.

color soak off gel

Een soak off gel nagel geeft jou nagel een frisse mooie look. Soak off is een flexibele gel laag over de nagels waardoor ook gebruikt kan worden met sporten

De soak off gel kan gebruikt worden met de sculpture clear gel maar kan ook zonder de gel gebruikt worden

Schimmel Diagnostiek

 

Door de cursus te volgen van Diagnostiek heb ik nu de mogelijkheid om de schimmel op voeten en nagels te laten diagnostiseren in het UMC Radbout 

 


schimmeldiagnostiek

Diabetische voet

Mensen met diabetes kunnen complicaties hebben aan hun voeten als gevolg van hun ziekte. Door mijn specialisatie ‘Diabetische Voet’ kan ik professionele hulp en verzorging geven. In veel gevallen wordt deze behandeling ook door de ziektekostenverzekering gedekt. 

Reumatische voet

Voor iemand met reumatische klachten is het belangrijk om naar een pedicure te gaan die kennis heeft over deze ziekte en de gevolgen. Door mijn specialisatie kan ik zorgen voor drukverlichting bij knobbels en goede adviezen geven over materialen en hulpmiddelen.

Orthesiologie

Doordat ik een specialisatie heb in orthesiologie kan ik diverse drukplekken ontlasten, met name aan en tussen de tenen. Ook kan ik ortheses maken voor het reguleren van de teenstand (bijvoorbeeld bij hamertenen).

Vilttechniek

De vilttechniek wordt gebruikt om direct verlichting te bieden bij hevige drukpijnen aan de tenen of voet.

Nagelbeugeltechniek

Ik ben gespecialiseerd in nagelbeugeltechnieken. Dat betekent dat ik met behulp van metaal of kunststof een op maat gemaakte beugel kan maken die bedoeld is om de nagel naar een juiste vorm te corrigeren.

Codecertificaat

Het codecertificaat geeft aan dat ik als pedicure voldoe aan alle wettelijke- en branche-eisen die worden gesteld aan hygiëne, milieu en arbeidsomstandigheden.